Отброяване до Коледа

Много обичам Коледа. Е, как да не я обичам?!? С всичките тези коледни сладки, коледни шоколади, мигащите лампички на съседа, подааааръци, празничен дух, споделен от половината свят, коледни песни и греяно вино.
Единственият недостатък е, че продължава твърде кратко. Да, три дни са, но все пак сравнени с числото на останалите 362 дни в годината, някак се губят. А и тъъъкмо се настрои човек, отпусне се, преяде с баница и меденки и празникът приключил.

Обаче откакто имам дете, се сдобих с официално оправдание да започвам да празнувам още на 1-ви декември – с календара, отброяващ дните до Коледа. Голяма радост носи и на двете ни всяка сутрин да ставаме и да тичаме да проверим какво ли сме получили от елфите този ден. В повечето случаи това са заръки да направим нещо, което да ни донесе коледно настроение, като например да отидем на концерт, да направим картички за роднините или да опаковаме подаръците. Или да изпечем коледни сладки. Понякога оставят криво нарисувана карта къде в къщата са скрили парче шоколад. Ако успея първа да разчета указанията, половината шоколад е за мен.

00_countdown_calendar_1

Тази година, за още по-голям кеф и за облажване на плетаческата си душа, реших да направя и един прежден календар за отброяване на дните до Коледа. Да, поех на плещите си един 24-дневен ангажимент! Ежедневно да споделям с вас по една нова идея за изработка на коледна украса от прежда. Това ще са дребни декорации или други мънички красоти, носещи топлотата, уюта и светлината на коледния дух. Очаквам от вас да лайквате, да споделяте, да ме почерпите с коледни сладки, но най-вече да плетете и да се оплитате в прежда всячески.
Някои от проектите ще са подходящи и за деца, така че ще можете да включите и тях във веселбата и да си осигурите няколко споделени моменти.

Предварително се извинявам за не особено доброто качество на снимките, но все се появява нещо за изплитане и не успявам да дочета ръководството на фотоапарата.

Търсете в таблицата отдолу или следете блога за новите публикации от вашия верен елф.
Надявам се, че ще ви помогна порядъчно да се заредите с коледно настроение. ;)

01_tree02_snowflake_small03_snowman_small04_yarn_ball_small
05_heart_small06_snowmen_small07_star_small08_tshirt_tree_small
09_redheart_ornaments_small10_yarn_wrapped_star_small11_snowflake_small12_crochet_snowflake_small
13_tree_mug_hug_small14_pompoms_small15_torbichki_small16_elhichka_small_2
17_bell_small17_shawl_ornaments_smallemptyempty
emptyemptyemptyempty